Банско / МОРСКА КУХНЯ

Морска кухня, риба и морски дарове в ресторанти в София, Пловдив и Варна. Онлайн резервации в заведения

Морската кухня е разнообразна и обикновено се свързва със свежи и вкусни продукти от океана и морето. Рибата и морските дарове са основни компоненти на трапезата, а ястията с тях са стотици! Едва ли има човек на тази планета, който да не обича нещичко от рецептурника на морската храна.

Рибата е един от основните съставки на морската кухня. Тя може да се готви на грил, на фурна, може да се изпържи или сготви на пара. Не на последно място се използва в японската кухня за направа на суши и сашими. Видовете риба са многобройни, разнообразни и впечатляващи. Някои от най-популярните видове, намиращи любители в кухнята са риба тон, сьомга, скумрия, лаврак, ципура, треска и много, много други. Рибата е изключително популярен продукт в кухнята по целия свят, което води до разнообразие от рибни специалитети и приложения.

Ракообразните като раци, охлюви и калмари са също привличащ вниманието елемент в морската кухня. Те могат да се готвят на грил, да се пържат, да се приготвят с вкусни сосове или да се добавят към различни супи и салати. Други морски дарове са мидите (широко разпространен деликатес в близките региони, особено черноморските миди). Те са вкусни и на скара, и задушени, и печени във фурна.

Малко по-малко популярни, но всепризнати са и ядливите водорасли. Те се използват широко в японската кухня, особено при приготвяне на суши и салати, но са популярни и в други кухни като добавки към супи и ястия.

Морската кухня предлага богатство от вкусове и възможности за съчетаване на съставки, като предоставя здравословни и хранителни ястия, които са леки по своята същност и лесно усвоими. Изберете Вашия рибен ресторант и резервирайте маса от Booky.bg